Een standaard van natuurlijk hout voor een klok gemaakt van leisteen

Een standaard van natuurlijk hout voor een klok gemaakt van leisteen.

Type materialen: de leisteen is afkomstig van de Stevenskerk in Nijmegen (heeft +- 60 jaar op het dak gelegen). De standaard is gemaakt van natuurlijk hout (houtsoort onbekend)

Afmetingen: de klok: +- 25 bij 30 cm. De standaard: 17 bij 17 cm en  4,5 cm hoof (= het hoogste punt).

Bewerkingswijze: ik heb een gat in de leisteen geboord waardoor het klokmechanisme vastgedraaid kon worden. Daarnaast heb ik het klokmechanisme aan de leisteen vastgelijmd. De standaard bestaat enkel uit natuurlijk hout en houtpinnen. Het hout heb ik geschild en geschuurd en de inkeping voor de klok, heb ik middels zaagsneden in de standaard gemaakt.

Prijs: 45 euro (exclusief verzendkosten). Enkel de klok: 30 euro (exclusief verzendkosten).

Bestellen: uiteraard maak ik ook klokken op bestelling, waarbij je precies te wensen kan doorgeven. Hierbij kan je denken aan: vorm en grote etc. Ik heb nog zo’n 10 lei stenen van de Stevenskerk in mijn bezit, dus ik kan hier nog heel wat klokken van maken. Via het contactformulier kan je je wensen doorgeven of vragen naar de diverse mogelijkheden die er zijn.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina klokken.