Klein bijzettafeltje van natuurlijk hout

Klein bijzettafeltje van natuurlijk hout


Type hout: een doorsnede van een stam van een oude es. Deze es stond op het terrein van Slot Zuylen (te Oud Zuilen) naast de Slangenmuur, aan de zijde van de voormalige Hervormde kerk van Oud-Zuilen. Er stonden drie essen (nu nog twee), waarvan er een helaas het leven heeft gelaten. De drie poten heb ik uit één tak gemaakt (type hout onbekend).

Afmetingen: hoogte: 28 cm; doorsnede stam: +- 35 cm.

Bewerkingswijze: een plak van de stam gezaagd. Door middel van een schaaf, beitel en schuurpapier heb ik het hout glad en zo recht mogelijk gemaakt. Omdat het handwerk is, is het oppervlakte niet helemaal waterpas, maar dit vind ik zelf ook de charme van het tafeltje en van het hout. Omdat hout droogt en dus werkt, is er een scheur ontstaan in de doorsnede. Hier is ‘bijna’ niks aan te doen. Dit is immers de kracht en werking van hout (en de natuur). Vervolgens heb ik drie poten van 30 cm gezaagd en deze glad geschuurd. Deze heb ik daarna is een hoek van 45 graden in een driehoek van vurenhout gemonteerd. Dit vurenhout met de drie poten heb ik vervolgens aan de onderkant van het tafeltje gelijmd en nog vastgezet met drie kleine houtpennen. De poten zitten niet helemaal in het midden. Tot slot heb ik het blad en de poten diverse keren ingesmeerd met bijenwas, om de jaarringen en de kleuren mooi naar voren te brengen.

Prijs: 50,- euro (excl. verzendkosten).

Bestellen: uiteraard maak ik ook bijzettafeltjes op bestelling, waarbij je precies je wensen kan doorgeven. Hierbij kan je denken aan: Hoogte blad en poten, omvang tafeltje, type poten en de hoek waarin de poten moeten staan. Via het contactformulier kan je je wensen doorgeven of vragen naar de diverse mogelijkheden die er zijn.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina bijzettafeltjes.