Klokken van verweerde lei stenen van de Stevenskerk in Nijmegen

Klokken van verweerde lei stenen van de Stevenskerk in Nijmegen

Type materialen: leistenen afkomstig van de Stevenskerk in Nijmegen (heeft +- 60 jaar op het dak gelegen).

Afmetingen: de klokken zijn +- 30 bij 25 cm.

Bewerkingswijze: ik heb een gat in de leisteen geboord waardoor het klokmechanisme vastgedraaid kon worden. Daarnaast heb ik het klokmechanisme aan de leisteen vastgelijmd.

Prijs: 30 euro (exclusief verzendkosten).

Monteren: door middel van een plug (die bijgeleverd wordt) kan de klok in hout of beton worden gemonteerd. Op de achterkant van de klok zit een haakje, waardoor de klok gemakkelijk op te hangen is.

Bestellen: uiteraard maak ik ook klokken op bestelling, waarbij je precies je wensen kan doorgeven. Hierbij kan je denken aan: type materiaal (o.a. een lp, een leisteen, een doorsnede van een tak), type wijzers (grote, kleur etc.). Via het contactformulier kan je je wensen doorgeven of vragen naar de diverse mogelijkheden die er zijn.

Optioneel: naast dat de klokken opgehangen kunnen worden, kunnen de klokken uiteraard ook neergezet worden. Ik maak standaarden van natuurlijk hout om de klok in te zitten. Informatie over en foto’s van deze klokken van leisteen en de standaard vind je terug bij het volgende item binnen deze shop.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina klokken.