Klokken van hout

Tijd voor natuurlijk houtwerk

Bij de tijd zijn is nog nooit zo natuurlijk geweest.

Men heeft veelal een klok in huis om bij de tijd te zijn. Dit functionele karakter van een klok is niet onbelangrijk, maar het is natuurlijk mooi als de tijd natuurlijk wordt gepresenteerd. Het unieke en diverse karakter van hout, met zijn verscheidenheid aan vormen, kleuren en structuren, komt binnen mijn shop bij elke klok naar voren. Het verstrijken van de tijd en de geschiedenis van de betreffende boom wordt prachtig weerspiegeld door de jaarringen. De seconden, minuten en uren tikken dag in dag uit over deze lange geschiedenis.

De wijzers bewegen rustiek over de jaarringen

Bijzondere staande klok

Type materialen: een doorsnede van en stam Afmetingen: doorsnede van deze klok: +- 25 cm; dikte: +- 3 cm. Prijs: 60 euro (exclusief verzendkosten).
De rode wijzers passen erg mooi bij de kleuren van het hout

Prachtige klok van appelhout

Type materialen: een doorsnede van een tak van een appelboom. Afmetingen: doorsnede van deze klok: +- 25 cm; dikte: +- 2 cm. Prijs: 50 euro (exclusief verzendkosten).
En klok van een doorsnede van een zij-arm van een oude es

Klokken van een doorsnede van een zij-arm van een oude es

Type materialen: een doorsnede van een tak van een zij-arm van een oude es. Afmetingen: gemiddelde doorsnede van de klok: 14 cm; dikte: 2 cm. Prijs: 35 euro (exclusief verzendkosten). Klok met standaard: 40 euro (exclusief verzendkosten).
Deze klok heeft stijlvolle zwarte wijzers

Fraaie klok van appelhout

Type materialen: een doorsnede van een tak van een appelboom. Afmetingen: doorsnede van deze klok: +- 20 cm; dikte: +- 2,5 cm. Prijs: 40 euro (exclusief verzendkosten).
Het zonlicht valt op deze foto prachtig op de klok met zijn rode wijzers

Een standaard van natuurlijk hout voor een klok gemaakt van leisteen

Type materialen: de leisteen is afkomstig van de Stevenskerk in Nijmegen (heeft +- 60 jaar op het dak gelegen). De standaard is gemaakt van natuurlijk hout (houtsoort onbekend). Afmetingen: de klok: +- 25 bij 30 cm. De standaard: 17 bij 17 cm en  4,5 cm hoof . Prijs: 45 euro (exclusief verzendkosten). Enkel de klok: 30 euro (exclusief verzendkosten).

Klok van een LP

Type materialen: een lp. Afmetingen: de klok heeft een doorsnede van 30 cm. Prijs: 15 euro (exclusief verzendkosten).

Een speciale klok gemaakt van een blad van een bosmaaier

Type materialen: een blad van een bosmaaier gemaakt van carbon-staal. Afmetingen: 25 bij 25 cm en 9 cm diep (incl. klokmechanisme). Prijs:20 euro (exclusief verzendkosten).

Klokken van verweerde lei stenen van de Stevenskerk in Nijmegen

Type materialen: leistenen afkomstig van de Stevenskerk in Nijmegen (heeft +- 60 jaar op het dak gelegen). Afmetingen: de klokken zijn +- 30 bij 25 cm. Prijs: 30 euro (exclusief verzendkosten).

Bestel natuurlijke houten klokken op maat

De klokken uit mijn shop zijn uiteraard te bestellen. Je kunt hiervoor direct contact met me opnemen. Ben je echter op zoek naar een klok gemaakt naar jouw wensen (of een ander type product van natuurlijk hout), dan is dit uiteraard ook mogelijk. De volgende punten kunnen je hierbij helpen:

  1. type materiaal (bijvoorbeeld hout of lei-steen)
  2. afmetingen (doorsnede klok)
  3. kleur wijzers (bijvoorbeeld: wilt, zwart, goud, zilver of rood)
  4. en wil je hiet liefste een hangende of staande klok.

Als je zelf een stuk hout hebt, kan ik daar ook een klok van maken.

 

Wat de natuur te bieden heeft

Uiteraard heb ik altijd te maken met wat er in de natuur te vinden in qua hout. De stukken hout moeten bijvoorbeeld een tijd drogen voordat er mee gewerkt kan worden. Dit geldt ook voor de onderdelen/elementen. Wil je bijvoorbeeld bepaalde wijzers voor een klok, dan ga ik hier naar op zoek.

Je kunt me via het contactformulier of telefonische laten weten wat jij zoekt. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.