Knal van licht

Knal van licht

Type hout: het hout is een stukje van een zij-arm van een appelboom afkomstig uit de historische kasteeltuin van Slot Zuylen. Deze boom heeft de respectabele leeftijd van om en nabij de 100 jaar gehaald.

Afmetingen: 20 cm hoog (op sokkel), +- 15 cm lang en doorsnede hout, +- 5 cm.

Bewerkingswijze: als eerste heb ik het hout geschild en vervolgens ben ik het hout gaan schuren. Uiteindelijk heb ik met een zeer fijn schuurpapier het hout geschuurd. Hierdoor kwamen steeds meer de natuurlijke kleuren en patronen van het hout naar voren. Ter afwerking heb ik een dunne laag bijenwas aangebracht op het hout. Dit om het natuurlijke karakter van het hout te accentueren. Vervolgens heb ik een p[aar gaten in het hout geboord om de fitting in te zetten en het snoer door te geleiden.

Elektra: op de foto’s heb ik gebruik gemaakt van een okergeel katoenen snoer van +- 2 meter. Ik heb een zwarte schakelaar halverwege het snoer geplaatst waardoor het pistool makkelijk aan en uit de schakelen is. Heb jij liever een ander kleur snoer of heb je andere wensen kijkend naar de elektra laat het me dan weten. Op deze pagina kan je je laten inspireren met betrekking tot snoeren, fittingen, lampen etc.

Prijs: nader overeen te komen (mede afhankelijk van je wensen).

Bestellen: net als alle andere accessoires van natuurlijk hout die ik maak, verkoop ik ook houtsculpturen en sierhout op bestelling. Hierbij kan je precies aangeven wat je wilt, bijvoorbeeld: de maten, de vorm (speels of strak) of geschild of ongeschild hout. Via het contactformulier kan je je wensen doorgeven of vragen naar de diverse mogelijkheden die er zijn.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina houtsculpturen en sierhout.