Mooi rijklaar tafeltje van een oude Es

Mooi rijklaar tafeltje van een oude Es

Type hout: een doorsnede van een stam van een oude es. Deze es stond op het terrein van Slot Zuylen (te Oud Zuilen) naast de Slangenmuur, aan de zijde van de voormalige Hervormde kerk van Oud-Zuilen. Er stonden drie essen (nu nog twee), waarvan er een helaas het leven heeft gelaten.

Afmetingen: hoogte: 24 cm (excl. wieltjes 20 cm);  doorsnede stam: +- 37 cm

Bewerkingswijze: een dikke plak van de stam gezaagd. Door middel van een schaaf, beitel en schuurpapier heb ik het hout glad en zo recht  mogelijk gemaakt. Omdat het handwerk is, is het oppervlakte niet helemaal waterpas, maar dit vind ik zelf ook de charme van het tafeltje en van het hout. Omdat hout droogt en dus werkt, is het hout nu aan het werken en dit gaat nog wel even door. Het resultaat: prachtige scheuren in het hout. Hier is ‘bijna’ niks aan te doen. Dit is immers de kracht en werking van hout (en de natuur). Ik heb vier kleine wieltjes (waaronder twee zwenkwieltjes om testuren) aan de onderkant van het tafeltje gemonteerd. Tot slot heb ik het blad diverse keren ingesmeerd met bijenwas, om de jaarringen en de kleuren mooi naar voren te brengen.

Bestellen: uiteraard maak ik ook bijzettafeltjes op bestelling, waarbij je precies je wensen kan doorgeven. Hierbij kan je denken aan: Hoogte blad en poten, omvang tafeltje, type poten en de hoek waarin de poten moeten staan. Via het contactformulier kan je je wensen doorgeven of vragen naar de diverse mogelijkheden die er zijn.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina bijzettafeltjes.

[/av_textblock]