Schijven van natuurlijk hout van essen- en appelhout

Schijven van natuurlijk hout van essen- en appelhout

Type hout: de twee kleine schijven zijn van een doorsnede van een tak van een oude es. Deze es stond op het terrein van Slot Zuylen (te Oud Zuilen) naast de Slangenmuur, aan de zijde van de voormalige Hervormde kerk van Oud-Zuilen. Er stonden drie essen (nu nog twee), waarvan er een helaas het leven heeft gelaten. De vijf grote schijven zijn van doorsneden van een appelboom afkomstig uit de historische kasteeltuin van Slot Zuylen. Deze boom heeft de respectabele leeftijd van om en nabij de 100 jaar gehaald.

Afmetingen: essenhout, doorsnede: +- 17 cm; appelhout, doorsnede: +- 25 cm.

Bewerkingswijze: nadat uit de stam en de tak zo dun mogelijke plakken gezaagd zijn met de kettingzaag heb ik het hout zo vlak  mogelijk geschaafd en vervolgens heb ik het zo fijn mogelijk proberen te schuren.  Hierdoor kwamen steeds meer de natuurlijke kleuren en patronen van het hout naar voren. Ter afwerking heb ik een dunne laag bijenwas aangebracht op het hout. Dit om het natuurlijke karakter van het hout te accentueren. Al met al was het nogal een bewerkelijk proces.

Prijs: kleine schijven: 12,50 euro (excl. verzendkosten); grote schijven: 20 euro (excl. verzendkosten)

Bestellen: net als alle andere accessoires van natuurlijk hout die ik maak, verkoop ik ook sierhout op bestelling. Hierbij kan je precies aangeven wat je wilt, bijvoorbeeld: de maten, de vorm (speels of strak) of geschild of ongeschild hout. Via het contactformulier kan je je wensen doorgeven of vragen naar de diverse mogelijkheden die er zijn.

Klik hier om terug te gaan naar de pagina houtsculpturen en sierhout.