Houtsculpturen en Sierhout

De kracht van hout: houtsculpturen

Bij geen enkele andere productgroep komt de schoonheid van het hout zo naar voren als bij mijn houtsculpturen en sierhout. Bij mijn andere creaties heeft een product, naast dat net natuurlijk een bepaalde sfeer moet oproepen, ook een functioneel karakter. Zo houdt een klok van natuurlijk hout je bij de tijd en zorgen de kapstokken ervoor dat je kleding een mooie plek krijgt. Mijn houtsculpturen hebben enkel en alleen tot doel om de zintuigen te prikkelen. Ik probeer zo goed mogelijk de schoonheid van het product, met zijn kleuren, vormen en structuren naar voren te brengen door het hout in zijn waarde te laten. Bij het creëren en vormgeven van een houtsculptuur laat ik me leiden door deze kleuren, vormen en structuren van het stuk hout. Ik bewerk het stuk hout op een dusdanige wijze, waardoor ik de schoonheid en de kracht van hout optimaal naar voren laat komen. Het is aan jou om te bepalen of dit gelukt is.

Van boven gezien, zie je weer heel andere vormen en kleuraccenten

Een beeldende tak van perenhout

Type hout: het hout is een tak van een perenboom afkomstig uit de historische kasteeltuin van Slot Zuylen. Afmetingen: +- 50 cm hoog; +- 40 cm breed. Prijs: nader overeen te komen.
2/9 Dit mysterieuze effect komt zeker in het donker goed naar voren

Waar hout en licht elkaar ontmoeten

Type hout: het hout is een stuk van een zij-arm van een appelboom afkomstig uit de historische kasteeltuin van Slot Zuylen. Afmetingen: 40 cm lang; doorsnede van +- 9 cm. Prijs: nader overeen te komen.
De zon schijnt schitterend op de schijven met zijn jaarringen

Schijven van natuurlijk hout van essen- en appelhout

Type hout: de twee kleine schijven zijn van een doorsnede van een tak van een oude es. De vijf grote schijven zijn van doorsneden van een appelboom afkomstig uit de historische kasteeltuin van Slot Zuylen. Afmetingen: essenhout, doorsnede: +- 17 cm; appelhout, doorsnede: +- 25 cm. Prijs: kleine schijven: 12,50 euro (excl. verzendkosten); grote schijven: 20 euro (excl. verzendkosten).
2/6 In het donker is een lichtje wel zo fijn

Knal van licht

Type hout: het hout is een stukje van een zij-arm van een appelboom afkomstig uit de historische kasteeltuin van Slot Zuylen. Afmetingen: 20 cm hoog (op sokkel), +- 15 cm lang en doorsnede hout, +- 5 cm. Prijs: nader overeen te komen.
Op deze foto zie je hoe doorleefd het hout is

Prachtige sierlijke tak van appelhout

Type hout: dit stuk sierhout is een stuk van een zij-arm van een appelboom uit de historische kasteeltuin van Slot Zuylen. Afmetingen: 90 cm lang; 35 cm breed. Prijs: nader overeen te komen.
Omdat het hout nog steeds aan het drogen is, ontstaat er een prachtige scheur in het hout

Unieke holle boomstam, geeft je een vol gevoel

Type verlichting: sierverlichting. De boomstam moet het helemaal hebben van zijn uiterlijk,  een lamp is helemaal niet nodig, maar geeft in de donkere uren wel een zeer mooi effect. Gebruikt hout: ik heb een groot gedeelte van een oude appelboom (+- 125 jaar oud) gebruikt uit de historische appelboomgaard van Slot Zuylen (te Oud Zuylen). Prijs: Nader overeen te komen.
1/10 Het houtsculptuur op een pin

Prachtig gestroomlijnd stuk appelhout op een sokkel

Type hout: het hout is een stuk van een zij-arm van een appelboom afkomstig uit de historische kasteeltuin van Slot Zuylen. Afmetingen: hout, 50 cm lang; 32 cm breed. Hoogste op sokkel: 48 cm. Prijs: nader overeen te komen.
2/7 Close-up 1

Dierlijk stuk hout op een sokkel

Type hout: het hout is een stuk van een zij-arm van een appelboom afkomstig uit de historische kasteeltuin van Slot Zuylen. Afmetingen: +- 35 cm bij +- 35 cm, +- 18 cm hoog en op sokkel +- 45 cm hoog. Prijs: nader overeen te komen.

Houtsculpturen en sierhout op bestelling

De houtsculpturen en het sierhout uit mijn shop zijn uiteraard te bestellen. Je kunt hiervoor direct contact met me opnemen. Ben je echter op zoek naar een bepaald type houtsculptuur, bijvoorbeeld: staand of liggend, strak of speels en  geschild of ongeschild hout, dan is dit tot op zekere hoogte ook mogelijk. De kracht en schoonheid van het hout, met zijn vormen, kleuren en structuren, zijn voor mij leidend bij het creëren van een product. Dit bepaalt daardoor ook wat er allemaal mogelijk is. Uiteraard kan je altijd laten weten wat je zoekt en ik ga dan voor jou op zoek. Als je zelf een stuk hout hebt, kan ik dit ook voor je bewerken, zodat je een eigen uniek houtsculptuur krijgt. Ik kan het bewerken naar eigen inzicht of naar jouw wensen.