Opties voor jouw lamp en verlichting

Snoeren, fittingen, lampen en lampenkappen

Een nieuwe inspirerende lamp van natuurlijk hout om jouw huis een nieuwe boost te geven. In mijn shop vind je een aantal lampen (staand en hangend) die je een eerste goede indruk geven van wat er allemaal mogelijk is. Dit is echter nog lang niet alles, want qua lamponderdelen is er veel mogelijk. Op deze pagina wil ik je hierover kort informeren om je zodoende te inspireren. Een bepaald kleur snoer en verlichting kunnen immers net dat beetje extra sfeer en gevoel geven.

Snoeren

Snoeren

Tegenwoordig is er qua snoeren, en dus qua verlichting, veel mogelijk. De snoeren zijn niet meer enkel van kunststof zwart en wit wat saai kan zijn, maar je hebt nu ook heel veel katoenen snoeren. De bovenstaande afbeelding geeft een goed beeld van welke kleuren er allemaal zijn en wat er dus mogelijk is. Heb jij een voorkeur voor een bepaald snoer, wanneer je een lamp wilt bestellen, laat het me dan weten.

Fittingen

Foto 1: twee gewone zwarte fittingen

Foto 2: gekleurde siliconen  hulzen voor een  fitting

Foto 3: lampen met gekleurde siliconen fittinghulzen

Foto 3: lampen met gekleurde siliconen fittinghulzen

Foto 4: gekleurde metalen hulzen voor een fitting op een rijtje

Foto 4: gekleurde metalen hulzen voor een fitting op een rijtje

Waar je veelal gewone fittingen ziet (zoals te zien op foto 1) is er tegenwoordig, kijkend naar de hulzen voor fittingen, qua kleur en uiterlijk veel mogelijk. Zo is op foto 2 te zien dat je tegenwoordig ook een ruim pallet hebt aan siliconen hulzen voor fittingen in allerlei kleuren. Op foto 3 is te zien hoe dit er met snoer en lamp uitziet. Een dergelijke huls voor je fitting geeft je fitting, en dus je lamp, net dat beetje extra. Dit geldt ook voor de metalen hulzen voor fittingen (zie foto 4). Deze hulzen zijn in ook in allerlei kleuren te krijgen. De siliconen en metalen hulzen dienen over een gewone fitting geschoven te worden.

Heb jij nu een bepaalde voorkeur voor een bepaalde fitting, wanneer je een lamp wilt bestellen, laat het me dan weten.

Lampenkappen

Tot slot: snoerschakelaars en stekkers

Waar er qua snoeren en fittingen al veel mogelijk is, is dit bij lampenkappen al helemaal het geval. Zo heb je natuurlijk gewone linnen lampenkappen, de metalen lampenkappen (bijvoorbeeld industriële lampenkappen) en glazen lampenkappen. Daarnaast vind je nu ook veel design en retro lampenkappen, veelal gemaakt uit de bovenstaande materialen. Lampenkappen gemaakt van hout zijn echter niet veel te vinden. Hieronder heb ik echter wel 2 prachtige lampenkappen staan, waarbij het hout een mooie en prominente plek heeft gekregen.

Op mijn website heb ik zelf twee lampenkappen gemaakt. Eén lampenkap van een oude lp en één lampenkapje met een betonnen uitstraling. In de nabije toekomst wil ik ook lampenkappen gaan maken van natuurlijk hout, want wat is er nu verfrissender dan die materialen te gebruiken die in je nabije omgeving te vinden zijn. Heb jij  wensen en ideeën over hoe jouw lampenkap er uit moet komen te zien laat het me dan weten.

Met een snoer, fitting, lampenkap zijn we er natuurlijk nog niet. Naast een lamp hebben we uiteraard ook nog een snoerschakelaar nodig (hoeft niet) en een stekker. De meest gebruikte snoerschakelaars zijn de volgende vier kleuren: wit, zwart en goud. Qua vorm lijken ze veelal op elkaar (zie foto 1). Dit geldt ook voor de stekkers. Hier heb je echter ook nog de keuze uit de grote van de stekker (zie foto 2 voor de platte variant) en of de stekker geaard is of niet.

Samenvattend kan gesteld worden dat je je eigen lamp helemaal kunt samenstellen. Hier wil ik je graag bij helpen, zodat de lamp/verlichting het karakter van het natuurlijke hout versterkt.