Verlichting

Laat je eigen licht schijnen op deze accessoires van natuurlijk hout

 

De kracht van licht

Zoals bij al mijn accessoires van natuurlijk hout laat ik me inspireren door de vormen en kleuren van het hout. Dit bepaalt uiteindelijk het type product. Ik vraag me bij de vervaardiging van een product continu af hoe ik de schoonheid en het unieke karakter van elk stuk hout zo optimaal mogelijk kan presenteren. Ik voeg enkel en alleen elementen toe, bijvoorbeeld verlichting, als dit ten goede komt aan het uiteindelijk product. Dit doe ik door de ene keer subtiele (sier)verlichting aan te brengen en een andere keer een meer functionele invalshoek van de verlichting als uitgangspunt te nemen. Op deze pagina presenteer ik (sier)verlichting die nog te koop is, alsmede (sier)verlichting die al verkocht is.

De lamp ik gemaakt van een stuk appelhout.

Speelse tafellamp

Type verlichting: staande sier- / functionele verlichting Gebruikte takken: het hout is  van een historische appelboom uit de kasteeltuin van Slot Zuylen (Oud Zuylen). Prijs: nader overeen te komen.
Een mysterieus effect

Lamp in hout

Type verlichting: staande sier- / functionele verlichting Gebruikte takken: het hout is  van een historische appelboom uit de kasteeltuin van Slot Zuylen (Oud Zuylen). Prijs: nader overeen te komen.
Het hout, het snoer, de lampen en de fittinghulzen zijn hier allen goed te zien

Sfeer aan tafel met deze bijzondere lamp (verlichting)

Type verlichting: hangende verlichting. Type hout: tak van eikenhout. Prijs: nader overeen te komen (mede afhankelijk van je wensen)
De lamp werkt een mooi licht op het appelhout

Blikvanger van licht

Type verlichting: hangende verlichting. Type hout: appelhout Prijs: nader overeen te komen (mede afhankelijk van je wensen)
De lamp ik gemaakt van een stuk appelhout.

Sfeervolle staande lamp / verlichting

Type verlichting: staande sier- / functionele verlichting Gebruikte takken: het hout is  van een historische appelboom uit de kasteeltuin van Slot Zuylen (Oud Zuylen). Prijs: nader overeen te komen.
1/9 Het licht zorgt voor een warm maar ook mysterieus effect

Waar hout en licht elkaar ontmoeten

Type verlichting: liggende sierverlichting. Type hout: het hout is een stuk van een zij-arm van een appelboom afkomstig uit de historische kasteeltuin van Slot Zuylen. Deze boom heeft de respectabele leeftijd van om en nabij de 100 jaar gehaald. Prijs: nader overeen te komen (mede afhankelijk van je wensen)
De fitting heb ik in het hout gemonteerd

Stijlvolle staande lamp van appelhout

Type verlichting: staande sier- / functionele verlichting Gebruikte takken: het hout is  van een historische appelboom uit de kasteeltuin van Slot Zuylen (Oud Zuylen). Prijs: nader overeen te komen.
2/6 In het donker is een lichtje wel zo fijn

Knal van licht

Type verlichting: staande sier - / functionele verlichting Type hout: het hout is een stukje van een zij-arm van een appelboom afkomstig uit de historische kasteeltuin van Slot Zuylen. Deze boom heeft de respectabele leeftijd van om en nabij de 100 jaar gehaald. Prijs: nader overeen te komen.
Het licht valt prachtig op het hout

Uniek natuurlijk houtwerk (kunst)

Type verlichting: sierverlichting. De boomstam moet het helemaal hebben van zijn uiterlijk,  een lamp is helemaal niet nodig, maar geeft in de donkere uren wel een zeer mooi effect. Gebruikt hout: ik heb een groot gedeelte van een oude appelboom (+- 125 jaar oud) gebruikt uit de historische appelboomgaard van Slot Zuylen (te Oud Zuylen). Prijs: Nader overeen te komen.
Het snoer loopt op een natuurlijke wijze door het hout

Bijzondere staande verlichting/ lamp van appelhout

Type verlichting: staande sier - / functionele verlichting

Gebruikte takken: het hout is  van een historische appelboom uit de kasteeltuin van Slot Zuylen (Oud Zuylen).

Prijs: nader overeen te komen.
Het lampenkapje, van een kofiie-/graanschepje, kan je ook zelf in de door jouw gewenste richting draaien.

Muurlamp van een tak van een kastanjeboom en een lampenkapje van een koffie-/ graanschep.

Type verlichting: hangende functionele- / sierverlichting Gebruikte takken: de tak is van een kastanjeboom uit de kasteeltuin van Slot Zuylen (Oud Zuylen). Prijs: nader overeen te komen.
De tak kan zowel verticaal gemonteerd worden

Hangende lamp van een mooie tak met twee ingebouwde fittingen.

Type verlichting: hangende functionele - / sierverlichting (kan naar eigen voorkeur in een bepaalde hoek aan de muur worden opgehangen). Deze lamp kan tevens als plafondlamp worden gebruikt. Gebruikte tak: onbekend Prijs: nader overeen te komen.
Deze staande lamp had een mooie plek in mijn kraam op de herfstdag

Staande lamp van kastanjetakken en een tak van een historische appelboom

Type verlichting: staande functionele - / sierverlichting Gebruikte takken: voet van kastanjetakken en verticale tak van een historische appelboom uit de kasteeltuin van Slot Zuylen (Oud Zuylen). Prijs: nader overeen te komen.
De led-lampjes heb ik in het hout gemonteerd

Sfeerverlichting (decoratieve verlichting) in bijzondere tak van een Hedera Helix

Type verlichting: hangende sierverlichting. Gebruikte tak: tak van een Hedra Helix uit de historische kasteeltuin van Slot Zuylen (Oud Zuylen). Prijs: 60 euro (excl. verzendkosten).

Lampen

Laat je inspireren!

Elk snoer is +- 2 meter lang, zodat je de snoeren naar eigen inzicht om het hout kunt draaien
Een bijzonder lamp op een voet van appelhout
1/4 Het licht valt mooi op het hout

Bestel natuurlijke verlichting op maat

De verlichting uit mijn shop is uiteraard te bestellen. Je kunt hiervoor direct contact met me opnemen. Ben je echter op zoek naar specifieke verlichting van natuurlijk hout (of een andere accessoire), dan is dit uiteraard ook mogelijk. De volgende punten kunnen je helpen bij het vormen van jouw wensen: type verlichting (hangende-, staande-, sierverlichting), uiterlijk (strak of speels), wel of geen lampenkap, type lampenkap, type snoer (bijvoorbeeld: katoen of kunststof), type fitting en type stekker etc. Laat je hier inspireren over deze zaken.

Wat de natuur te bieden heeft

Uiteraard heb ik altijd te maken met wat er in de natuur te vinden in qua hout. De takken moeten bijvoorbeeld een tijd drogen voordat er mee gewerkt kan worden. Dit geldt ook voor de onderdelen/elementen. Wil je bijvoorbeeld bepaalde knoppen voor een kapstok, dan ga ik hier naar op zoek.

Je kunt me via het contactformulier of telefonische laten weten wat jij zoekt. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen